Ericsson Seniorer
Inriktning och verksamhet

Föreningen ska verka för att den känsla av tillhörighet till "Ericssonfamiljen" som många upplever efter en lång anställning, ska få en naturlig fortsättning efter pensioneringen.

Detta försöker vi uppnå genom att anordna aktiviteter av olika slag, som syftar till att tillfredsställa olika intresseinriktningar och ge tillfällen till trivsam samvaro mellan medlemmarna. Här nedan ges exempel på vad dessa arrangemang kan innehålla.

Studiebesök

Under Din aktiva tid kanske det inte blev så mycket tid över för att besöka Stockholms intressanta institutioner. Vi ordnar guidade turer till företag/organisationer/museer. Bland tidigare turer kan nämnas SVT, Svenska Dagbladet, Riddarhuset, Svea hovrätt och Svindersvik. Företrädesvis väljs sådana platser dit endast grupper har tillträde.

Resor

Vi genomför utflykter, som regel på en dag, såsom till Flygvapenmuseet i Linköping, Forsmarks kärnkraftverk och Femörefortet i Oxelösund. Utlandsresor på några dagar förekommer också. De senaste åren har vi åkt till Riga, Bodensjön, Krakow, Holland och Berlin.

Fester

Vi ordnar vår- och höstfester med levande musik och dans.

Motion

Lättare fysiska aktiviteter anordnas, som t.ex. boule, vandringar längs Sörmlandsleden och cykelturer. En picknick i Tantolunden med femkamp kan också räknas in här.

Senaste uppdatering: 13 juni 2012